Retourneren en ruilen

Levertijden :  1 tot 3 werkdagen.

Retourneren: Gratis

 

Inhoud Retourneren en ruilen bij Stretch :

 

Je hebt 14 dagen om te beslissen of je tevreden bent met het artikel.

Stretch garandeert dat je voor alle geretourneerde artikelen je geld terugkrijgt, op voorwaarde dat de artikelen in goede conditie worden geretourneerd. Dit houdt in dat de artikelen niet beschadigd, vuil, gewassen, gewijzigd of gedragen zijn en dat alle labels of etiketten nog aan/op het artikel zitten.


Zo retourneer je een artikel

In al onze pakketten zit een retourbon en een voorgedrukt adreslabel waarmee je artikelen gratis kunt terugsturen.  


Terugsturen via PostNL

Vul de retourbon in, gebruik het voorgedrukte adreslabel in het pakket en geef het pakket met de artikelen die je wilt retourneren af op een postkantoor. Je ontvangt bij het postkantoor een bevestiging dat je het pakket hebt afgeleverd.

Artikelen die via PostNL, of anderzijds worden teruggestuurd, worden zo snel mogelijk, maar altijd binnen 14 dagen na ontvangst van de melding van retour (ingevulde retourbon) verrekend of terugbetaald. Dit is afhankelijk van de betaaloptie waarmee je de artikelen hebt betaald.

Als je onder rembours hebt besteld, wordt het geld teruggestort op je bankrekeningnummer, dat je op de achterzijde van de retourbon kunt invullen. Houd er rekening mee dat we je Nederlandse bankrekeningnummer nodig hebben voor het vergoeden van geretourneerde artikelen. Als er geen bankrekeningnummer bekend is bij ons word je hierover geïnformeerd.
Ruilen

Controleer of het label nog aan het artikel zit en of het kledingstuk nog in originele staat is. Lees de afleverbon in je pakket voor meer informatie.
Ruilen of retourneren in een Stretch-winkel

Je kunt je online aankopen ruilen bij elke Stretch-winkel in Nederland. Vergeet niet om je leverbon mee te nemen. Zorg ervoor dat de artikelen niet gedragen zijn en dat ze in oorspronkelijke staat zijn.

 

Garantie

Als de door jou gekochte goederen gebreken vertonen, zal Stretch de wettelijke garantievoorschriften volledig naleven (wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten). Als je een klacht hebt naar aanleiding van overduidelijke materiaal- of fabricagefouten wat betreft door ons geleverde goederen, waaronder transportschade, kun je ons hiervan op de hoogte brengen door de goederen zonder oponthoud terug te sturen samen met de voorgedrukte retourbon.